GreenCoat is de nieuwe merknaam van SSAB voor innovatieve, milieubewuste, voorgelakte staalproducten van Scandinavische kwaliteit voor de bouwindustrie. Met de lancering van het nieuwe GreenCoat-productportfolio brengt SSAB een zorgvuldig samengesteld assortiment van duurzame, energie-efficiënte, voorgelakte oplossingen voor daken, gevels en regenwaterafvoersystemen op de markt.

Sinds de fusie tussen SSAB en Ruukki zijn de beste technologieën en ervaringen van beide bedrijven gecombineerd voor het grootste en milieuvriendelijkste aanbod aan voorgelakte producten op de markt voor toepassingen in de bouwindustrie.

Hoogwaardig staal en biobased coatings

SSAB speelt een pioniersrol bij het produceren van voorgelakte producten voor bouwtoepassingen  met een coating op basis van biomaterialen. Binnen het nieuwe productportfolio zijn de meeste GreenCoat-producten gemaakt volgens het principe van de Biobased Technologie (BT), waarbij een aanzienlijk deel van de traditionele fossiele stoffen is vervangen door biobased alternatieven. Deze unieke, door SSAB gepatenteerde technologie vermindert de ecologische footprint aanzienlijk.

“Onze biobased GreenCoat producten voor daken, gevels en regenwaterafvoersystemen zijn de enige producten op de markt met een hoog gehalte aan biologisch hernieuwbare materialen in de coating. Wij zeggen graag dat onze producten door de natuur worden verbeterd. De coating biedt namelijk niet alleen milieuvoordelen, maar ook betere prestaties”, zegt Olavi Huhtala, Executive Vice President van SSAB Europe binnen de SSAB Group.

Het uitgebreide GreenCoat-productportfolio gaat naast de biobased technology echter nog een stap verder; het biedt ook energie-efficiënte producten voor daken en gevels. Deze producten weerkaatsen het zonlicht en zorgen dat er minder energie nodig is om de binnenruimte tijdens de zomer koel te houden. Bovendien zijn GreenCoat-producten langdurig bestand tegen externe weersinvloeden, waardoor kleur en glans langdurig optimaal behouden blijven.

40 jaar wereldwijd buiten getest

De garanties op GreenCoat zijn gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring opgedaan in fysieke teststations in de buitenlucht. Meer dan 10.000 voorgelakte stalen GreenCoat testpanelen worden daar het gehele jaar door blootgesteld aan barre (weers)omstandigheden, waaronder zout water, sneeuw, ijs, regen, uv-straling, wind en stormen. Onze testlocaties bevinden zich aan de westkusten van Zweden en Frankrijk, daarnaast in Florida,  Arizona, West-Indië, China en Australië.

GreenCoat voorgelakte producten van Scandinavische kwaliteit zijn zeer bestendig tegen corrosie, uv-straling en krassen. GreenCoat-producten zijn een stuk lichter dan alternatieve oplossingen, zoals keramische- of betonpannen. Ze hebben een lagere thermische werking dan andere materialen, waardoor minder snel oneffenheden ontstaan.

Er kan zelfs tot -15 °C nog eenvoudig mee gewerkt worden en het hoogwaardige staal is 100% recyclebaar. Alle GreenCoat-producten zijn geschikt om te zetten, buigen, knippen, ponsen en profileren en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan prachtige kleuren en laklagen.

GreenCoat voorgelakte staalproducten zijn direct leverbaar af fabriek c.q. uit voorraad van SSAB. Korte levertijden en een brede klantenservice zijn daarmee gewaarborgd.

Foto’s:

1)     Olavi Huhtala, EVP SSAB Europe binnen de SSAB Group.

2)     40 jaar wereldwijd buiten getest door SSAB

3)     GreenCoat-producten ondersteunen groenere, duurzamere gebouwen met hogere prestaties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Anke Meyer, Corporate Marketing, SSAB, Telefoon: +49 1724244309, anke.meyer@ssab.com

www.ssab.com/GreenCoat